Zwift Ligaen

Ofte stillede spørgsmål

Herunder har vi samlet nogle af de gode spørgsmål op, som vi undervejs har fået stillet. Listen over spørgsmål er dynamisk, så vi rydder op når et spørgsmål ikke længere findes relevant, men tilføjer nye som måtte opstå. Kig derfor forbi listen en gang i mellem...

Er det tilladt at deltage i en yngre alderskategori end den jeg tilhører?

Ja, - en rytter på f.eks. 55 år, må gerne deltage i f.eks. kategorien for 40-49 årige eller yngre. Men en rytter på 35 må ikke deltage i kategorierne forbeholdt de ældre ryttere.

Hvorfor er Zwift Ligaen aldersinddelt og ikke styrkeinddelt?

Stort set alle løb på Zwift er inddelt efter styrke(w/kg). Vi har med Zwift Ligaen ønsket at skabe noget som er anderledes. Allerhelst ville vi gerne køre med alle i en stor gruppe, men da det giver nogle udfordringer med hvor mange man kan se i spillet, har vi i valgt at inddele efter alder. Vi har gode erfaringer fra vores andre ligaer, med at folk kører samlet. Styrkeopdelingen kommer kun de som ligger i toppen af kategorien til gode, og skaber samtidig problemer med sandbagging.

Kan man deltage i Zwift Ligaen uden at være på et hold?

JA! Intet problem - men for mange er det en ekstra motivation at være en del af et hold. Man giver sig lige lidt ekstra, og det er desuden sværere at springe over, når man har lovet holdet at deltage 😃

Fra Bkool verdenen ved vi også at holddelen er med til at skabe nye venskaber på tværs af landet. Du behøver altså ikke kende dine holdkammerater fra start, men du kommer sten sikkert til det i løbet af sæsonen.

Hvordan kommer jeg på et hold?

Du kan tilmelde dit eget hold, eller du kan efterlyse holdkammerater i vores Facebook gruppe:

Hvorfor kan der ikke være mere end 9 ryttere på et hold?

Holdkonkurrencen i Zwift Ligaen handler ikke om hvem som kan stille det største hold og ad den vej høste flest point, men mere at holdet møder op til samme løb og støtter hinanden. Vi vil hellere have mange små hold, en nogle få store, - det gør det sjovere at deltage.

Hvorfor skal hold tag se ud som det gør?

Hold tag benyttes til automatisk at tilknytte en rytter til et hold, og skal derfor være unikt. Da mange ryttere deltager på andre hold i andre serier styret af ZwiftPower har vi valgt en utraditionel måde at skrive tags for at undgå konflikt.

Får holdet tildelt en Discord kanal på eCKD Discord server?

Hvis holdet ønsker det, så opretter vi gerne en Discord kanal til holdet på eCKD Discord server. Bare skriv en besked til os i #zwift-liga-support kanalen. Men I er selvfølgelig også velkomne til at benytte jeres egen server, eller noget helt tredje.

Må man deltage hvis man benytter ZPower?

Nej - ZPower kan - i mangel af bedre - benyttes til træning, men til konkurrence hører det ikke hjemme, og ZPower resultater filtreres fra.

Tæller Prologen den 1. januar med i ligaen?

JA - godt nytår!! Vi havde oprindeligt talt om at den ikke skulle tælle. Men omvendt, - hvorfor skulle en sølle 8 km. enkeltstart i Bologna ikke tælle med, bare fordi den ligger den første dag på året? Så er vi igang og har startet året med en god gerning 😃

logo logo logo